Bedrijfsinformatie
EVENT OPMERKINGEN

* Vereiste velden

Thank you!

Thank you very much for contacting us. We will get back to you shortly.

Something went wrong.

Your request was not sent. Please check the fields marked in bold and verify that all fields are complete and correct.

Lokale evenementen

Voel de hartslag van de stad met de essentiële evenementenkalender van The Hotel Brussels. Selecteer de data voor uw verblijf op basis van het reilen en zeilen in de stad of neem contact met ons op per e-mail of telefoon voor inspiratie in Brussel.

26/1/2022 - 26/1/2023

De wereld van Banksy - Brussel

Een tentoonstelling die het grootste aantal levensgrote muurschilderingen van de straatkunstenaar uit Bristol - Banksy - samenbrengt. Deze gereconstrueerde werken en andere stukken met betrekking tot Banksy's rijke carrière werden geïnstalleerd in het mythische pand van een oud stoffen huis in het hart van de stad Brussel. De tentoonstelling loopt van 26 januari 2022 tot 26 januari 2023.

Meer info: Hier

8/7/2022 - 5/3/2023

Tentoonstelling. Kidorama, 200 jaar kindermode

Meer dan een modetentoonstelling vertelt Kidorama het verhaal van de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn/haar persoonlijkheid binnen onze samenleving. Deze nieuwe tentoonstelling werpt haar blik op de huidige mode in het licht van kinderkleding sinds 1820 en verdiept zich in kwesties rond de constructie van gender, de ontwikkeling van uniseks mode, imitatie van volwassen mode en de groeiende belangstelling voor de luxe-industrie voor kinderen. Van 8 juli 2022 tot 5 maart 2023 in het Fashion & Lace Museum.

Meer info: Hier

16/9/2022 - 5/3/2023

Tentoonstelling van Arié Mandelbaum:

Een unieke tentoonstelling van de Belgische schilder Arié Mandelbaum is te zien in het Joods Museum van België. Arié Mandelbaum, een Pools-Joodse immigrant en zijn vader, begon op 16-jarige leeftijd te schilderen. Zijn eerste solotentoonstelling vond plaats in 1960 en 5 jaar later kreeg hij de prijs van de Belgische Stichting Roeping. Zijn vroege werk werd gekenmerkt door extreem expressionisme, gevolgd door een meer ingetogen expressie vanaf de jaren 1980. 40 werken van 1957 tot 2016 zijn voor het eerst opgenomen, waardoor oude en hedendaagse werken een rijk samenspel vormen. Van 16 september 2022 tot 5 maart 2023

Meer info: Hier

20/9/2022 - 5/2/2023

Over naar vrouwelijke kunstenaars

De tentoonstelling Over vrouwelijke kunstenaars verwerpt de voorstelling van de vrouw als model om vrouwelijke scheppers in de schijnwerpers te zetten. Het museum stelt vragen over zijn kunstwerken die verder gaan dan wat ze werkelijk voorstellen door te putten uit zijn collecties. Het is een belangrijk en gepassioneerd streven om de creatieve inspanningen van vrouwelijke kunstenaars te belichten.

Bezoek het evenement alleen in het Museum van de Stad Brussel (in de 'Bracketed space') tot 05 februari 2023.

Meer info: Hier
 

12/10/2022 - 5/3/2023

In beeld. Het ontwerpen van de winkelervaring.

Met dit ongekende onderzoek van curator Benjamin Stoz zet het Design Museum Brussel zijn verkenning van de gebieden van designcreatie en de impact ervan op onze maatschappij en ons dagelijks leven voort. Van 12 oktober tot 5 maart is in het Design Museum Brussel de tentoonstelling On Display. When design invests the shop biedt een blik op deze plaatsen ingegraven in het hart van het Belgische erfgoed en cultuur, tussen "shopping experience" en laboratorium van innovaties.

Meer info: Hier