Stadhuis van Brussel | Wat te doen in Brussel

 

   

 

   

Bedrijfsinformatie
EVENT OPMERKINGEN

* Vereiste velden

Thank you!

Thank you very much for contacting us. We will get back to you shortly.

Something went wrong.

Your request was not sent. Please check the fields marked in bold and verify that all fields are complete and correct.

STADHUIS VAN BRUSSEL

Het Stadhuis van Brussel is een van de mooiste van het land, niet alleen vanwege de talloze beeldhouwwerken die de muren sieren maar ook omwille van de evenwichtige verhoudingen en de onovertroffen schoonheid van de toren, waarvan de spits de aartsengel Michaël draagt. De eerste steen van dit prachtige gotische gebouw werd gelegd in het voorjaar van 1402. In 1695, toen de bombardementen van maarschalk de Villeroy de stad in as legden, brandde ook het Stadhuis af. In de ontvangstzalen en de schepenkabinetten vinden we de fraaiste Brusselse wandtapijten van de 16de, 17de en 18de eeuw, evenals schitterend gotisch houtsnijwerk, wapenschilden van de oude gilden en schilderijen uit de verzamelingen van het Stadsmuseum.

Source: visitbrussels.be

Het Stadhuis biedt nu ook zelfstandige rondleidingen met visiogidsen aan, die bezoekers een meeslepende ervaring bieden door 23 etappes die bijna zes eeuwen geschiedenis herbeleven. Dit iconische voorbeeld van gotische architectuur, gelegen op de Grote Markt, kan in eigen tempo worden verkend dankzij de visiogids. In het weekend zijn er ook rondleidingen beschikbaar, die een verrijkend perspectief bieden op dit historische monument.

1 Grand Place 1000 Bruxelles Belgique
Monday Monday: 10:00 - 18:00 Tuesday: closed Wednesday: 10:00 - 18:00 Thursday: closed Friday: 15:00 - 20:00 Saturday: 15:00 - 20:00 Sunday: 10:00 - 18:00