Luxehotel vlak bij de Louizalaan | The Hotel Brussels

 

   

 

   

Bedrijfsinformatie
EVENT OPMERKINGEN

* Vereiste velden

Thank you!

Thank you very much for contacting us. We will get back to you shortly.

Something went wrong.

Your request was not sent. Please check the fields marked in bold and verify that all fields are complete and correct.

EEN VERRASSEND UITZICHT OP BRUSSEL

Een onverwacht uitzicht op Brussels

Een stad met veel gezichten

The Hotel is omringd door designer labels en kleine boetiekjes, pronkend op De louiselaan in het hartje van het modedisctrict van Brussel. Daarnaast zijn we niet zomaar een hotel.. We zijn The Hotel. Geen wonder dat we een oog voor stijl hebben.

Brussel is niet wat je denkt. Er is zoveel meer te ontdekken dan de bekende toeristische hotspots. Of je de stad nu regelmatig bezoekt of voor het eerst: er zijn meer dan genoeg geheime schatten en Die je kan ontdekken.

Je bevindt je in een stad gecureerd door ons: de mensen die er het meest van houden.

We zien onszelf als je lokale gidsen. Altijd klaar om je te helpen het dynamische mode-, culinaire en culturele leven van de stad te ervaren. En misschien verklappen we wel waar de echte schatten verborgen liggen. Kom en ontdek zelf waarom we zo van Brussel houden.

Slaap

Kamers en suites

1 /

Superior Room

Geniet van een echt superieur verblijf in onze comfortabele kamers. Hier vind je alles wat een onvergetelijk bezoek te bieden heeft.

1 /

Superior Vista

Laat je betoveren door het uitzicht vanaf de 15e verdieping. Deze kamers zijn perfect om tot rust te komen na een drukke dag.

1 /

Deluxe Panorama

Na een nacht in een Deluxe Panorama voel je je als herboren. Slaap in een heerlijk bed en neem alle lichtjes in je op vanaf de 20e verdieping.

1 /

Panorama Suite

De exclusieve Panorama Suite is met z’n 50m2 perfect voor reizigers die zich volledig willen onderdompelen in een luxueus comfort.

1 /

Splendour Suite

Ervaar het hoogste niveau van comfort en luxe in onze suite van 100m2. Strategisch geplaatst in de hoeken van The Hotel, waardoor je gegarandeerd een adembenemend uitzicht hebt op de stad.

1 /

Panorama Lounge

Reis na een avontuurlijke dag in de stad af naar de 24e verdieping, waar The Panorama Lounge op je wacht. Geniet van een gratis drankje of hapje aan de bar en neem het eindeloze uitzicht in je op.

1 /

Superior Twin

Geniet van stijl, licht en ruimte in de comfortabele Superior Twin kamers.

1 /

Deluxe Panorama Twin

Stijg naar de top van Brussel en vind de Deluxe Panorama Twin kamers.

1 /

Deluxe Panorama Corner

Stijg naar de top van Brussel en vind de Deluxe Panorama Twin kamers.

1 /

Toegankelijke kamer

Ontdek topcomfort en toegankelijkheid in onze toegankelijke kamer, ontworpen volgens ISO 21542 normen om gemak voor alle gasten te waarborgen.

1 /

The Suite

Geniet van een buitengewoon verblijf in The Suite, onze exclusieve suite met een extra privé-eetkamer voor een onverwachte ervaring.

Reservering op aanvraag.

DE PERFECTE LOCATIE

Ontmoet

OFFERTEAANVRAAG
Het is nooit “business meetings as usual” in The Hotel Brussels. PLAN UW EVENEMENT

Meetings in één oogopslag

  • 12 meetingrooms
  • Maximumcapaciteit van 400 personen
  • Minder dan 15 minuten van Brussels Centraal Station
  • Gemakkelijk te bereiken via de A1 snelweg
  • 20 minuten van Brussels luchthaven
  • Parkeergarage met 120 plaatsen

Panorama lounge

Ontspan in stijl bij het Panorama Lounge

Blijf op de hoogte

Blog

  • Art + Culture

ONTDEK DE UNIEKE ART NOUVEAU EN ART DECO ARCHITECTUUR VAN BRUSSEL

  • Guide + Tips

DE ULTIEME GIDS VOOR ZAKENREIZEN: MAXIMALISEER COMFORT EN PRODUCTIVITEIT

Eet

RESTAURANT & BRUNCH

Het geluk is het grootst waar het eten het beste is. Reserveer een Tafel

The Iris

Denk aan heerlijke smaken. In The Iris draait het om het delen van een bijzondere maaltijd die authenticiteit en passie uitstraalt.

Meer Weten
https://image-tc.galaxy.tf/wijpeg-98mlukf949t0853q239lnf9d9/230910-brunch-31-1-1.jpg
Drankje aspreken? bekijk het menu

The Iris brunch & lounge

Ontdek elke zondag de ultieme brunch bij The Iris.

Meer Weten

Onze Locatie

the hotel Brussels

Hotel Brussels
KONINKLIJKE SINT-HUBERTUS GALERIJ

Dwaal door de Koninklijke Galerijen, een prachtige glazen koepel in het centrum van Brussel. Bekleed met grote namen, gespecialiseerde boetieks, cafés en een theater, was de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij eveneens de eerste overdekte winkelgalerij in Europa.

ZAVEL

Twee pittoreske pleinen, één neo-gothische kerk en veel historische gebouwen die dit alles omringen vormen samen één van de oudste buurten van Brussel. Vandaag is het de chique place-to-be voor alle kunst en antiek (elke zaterdag en zondag is er een antiekmarkt), maar ook voor de beste chocolatiers en fijn gebak in de stad.

RUE ANTOINE DANSAERT

De buurt die de thuisbasis was van een handvol designers die van Brussel de avant-garde stad gemaakt hebben zoals we die nu kennen, leeft nog altijd met gespecialiseerde juweliers en gedurfde Europese modeboetieks van gerenommeerde designer huizen. Wandel rond in de buurt van de Rue Antoine Dansaert en haar omgeving en ontdek waar de trendy people van Brussel vertoeven.

BOULEVARD DE WATERLOO

Parijs heeft de Champs Elysées, New York heeft Fifth Avenue en Brussel heeft Boulevard de Waterloo! Op wandelafstand van verschillende plaatsen die de moeite waard zijn, ligt de Boulevard de Waterloo: een brede boulevard met internationale modehuizen, van Gucci tot Prada, van Chanel tot Dior. Als je op zoekt bent naar high-end fashion, vind je het zeker hier. Met je nieuwe aanwinsten in de hand, hebben je voeten nood aan wat ontspanning! Perfecte timing om iets te komen drinken in de bar van ons hotel, dat zich in het midden van de boulevard situeert.

CHÂTELAIN

Tussen de bekende Avenue Louise, Chausée de Waterloo en Chausée de Vleurgat, ligt Châtelain: een levende wijk met tal van kleine delicatessen winkels, gezellige bars, bloemenwinkels en gerenommeerde restaurants. Elke woensdag namiddag is er een markt met verse producten op de Place du Châtelain. Zoals de Sablon een unieke ervaring is voor kunstliefhebbers, is Châtelain hetzelfde voor mensen die van eten en drinken houden.

FLAGEY

De aanvang van de 21ste eeuw luidt voor de pakketboot een nieuw leven in. Het volledig gerestaureerd en vernieuwd gebouw zal concertzalen en studio's herbergen, zoals de beroemde studio 4 en zijn unieke akoustieke. Flagey wordt de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de muzikale en visuele creatie, een open huis, een ruimte voor dialoog en ontmoeting, voortaan onmisbaar voor het Brussels cultureel leven.

Source: visitbrussels.be

MAGRITTE MUSEUM (KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN)

In het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, kunnen de bezoekers nu het Magritte Museum ontdekken dat een totale oppervlakte van 2.500 m2 beslaat. Het museum bevindt zich op het Koningsplein in het centrum van Brussel en biedt het publiek een blik op de creaties van deze surrealistische kunstenaar. De werken zijn het bezit van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en zijn hoofdzakelijk afkomstig van aankopen en van het legaat van Irène Hamoir-Scutenaire en Georgette Magritte. Deze multidisciplinaire verzameling is de meest volledige ter wereld en telt meer dan 200 werken: olie op doek, gouaches, tekeningen, beeldhouwwerken en beschilderde voorwerpen, maar ook reclameaffiches, muziekpartituren, vintage foto's en films die door Magritte zelf werden geregisseerd.

Source: visitbrussels.be

BOZAR

Gebouwd in 1928 door de meester-architect van de art nouveau, Victor Horta. Het gebouw is een centrum van het culturele en artistieke leven. Door het volledig gerenoveerd interieur heeft het zijn originele aanblik teruggevonden zoals het door Horta oorspronkelijk was ontworpen. Er worden geleide bezoeken georganiseerd ("Van Horta tot Horta") waarbij delen van het paleis worden bezocht die tot nu toe niet toegankelijk waren voor het grote publiek.

Source: visitbrussels.be

ATOMIUM

Onvoorwaardelijk symbool van Brussel en België, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en getuige van de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58), het Atomium blijft tot heden de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa.

Naast een surrealistische wandeling doorheen buizen en bollen en een permanente tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebouw, stelt het Atomium ook tijdelijke tentoonstellingen voor gericht naar een ruim publiek.

Het panorama in de bovenste bol biedt een uniek en onovertroffen uitzicht over heel Brussel en omstreken.

's Avonds geven de 2970 dioden een feeërieke dimensie aan het 102m hoge gebouw. Het panoramische restaurant is elke dag open tot 23u.

Atomium: bol vernoemd naar François Englert
Het Atomium had al de evenementenbol naar een Belgische Nobelprijswinnaar vernoemd ter ere van Ilya Prigogine die de Nobelprijs Chemie 36 jaar geleden wegkaapte. Nu wil het hulde brengen aan de kersverse Belgische Nobelprijswinnaar Fysica. Zijn basisbol, de eerste bol boven de ingang, draagt dan ook de naam van universiteitsprofessor en natuurkundige François Englert.

Source: visitbrussels.be

PARLAMENTARIUM

Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement

Ontdek de fascinerende wereld van het Europees Parlement in het pas geopende Parlamentarium, het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa.

Dit is Europese politiek zoals je ze nog nooit hebt gezien! Kinderen en volwassenen zien op een volledig nieuwe, dynamische manier hoe beslissingen worden genomen en hoe ze ons dagelijkse leven beïnvloeden.

Enkele attracties in het Parlamentarium:
 
- een enorme 3D-lichtinstallatie in de vorm van een wijzigende kaart van Europa
- een digitale 360°-projectie van de plenaire vergaderzaal (de parlementaire zaal of debatkamer)
- een interactieve, virtuele reis door Europa om alle lidstaten te ontdekken
- een videomuur met boodschappen van Europarlementariërs

Het centrum is beschikbaar in 23 talen, kan gratis worden bezocht en is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Na je bezoek kun je een kijkje nemen in de cadeauwinkel en genieten van een versnapering of een drankje in decafetaria van het centrum.

Source: visitbrussels.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

Wanneer je ons museum bezoekt, kan je niet om zijn pronkstukken heen: de iguanodons van Bernissart. In de zoogdierenzaal loop je mee met recente en uitgestorven zoogdieren, en kom je alles te weten over wat deze dieren zo speciaal maakt. Vanuit de zoogdierenzaal loodst een tunnel je doorheen de noord- en zuidpool, die elk van hun kant belicht worden.Verder kan je de zeezoogdieren ontdekken in onze walvissenzaal. Naast de majestueuze walvissen vind je er dolfijnen, walrussen, zeekoeien, robben,? Een deel van de zaal wordt gewijd aan de rol die walvissen spelen in de economie, en de offers die ze daarvoor hebben moeten brengen.De schelpenzaal herbergt niet alleen een prachtige collectie schelpen, maar ook een tropisch aquarium en een volledige voorstelling van de lagere klassen van de ongewervelden. Iets verder leidt de Ontdekkingsruimte Noordzee je op een interactieve manier doorheen het strand- en zeeleven aan onze Belgische kust. Zo'n 80% van de gekende diersoorten wordt vertegenwoordigd door insecten? Geen wonder dat ze een hele zaal kunnen vullen! De insectenzaal toont je het fascinerende leven van insecten en andere geleedpotigen, zoals spinnen en schaaldieren. Wanneer je deze zaal hebt bezocht, weet je meteen alles over de diertjes waarmee je oog in oog komt te staan in het vivarium. Vogelspinnen, sprinkhanen, duizendpoten en kakkerlakken wachten je daar op! In de mineralenzaal bevinden zich kristallen, geslepen edelstenen, meteorieten en kostbare stalen van maanstenen. Je maakt er kennis met de eigenschappen die elk mineraal zo uniek maken. Wil je nog even het stadsleven verkennen? In 'Beestige buren' leer je de dieren in en rond je stad kennen. Vooral de allerkleinsten beleven er de safari van hun leven. Heel nieuw, de Galerij van de Evolutie nodigt u uit om een adembenemende reis te maken doorheen de geschiedenis van het leven. Een uniek en fascinerend verhaal doorheen de meanders van de evolutie. Een ode aan het leven, zijn rijkdom en zijn complexiteit. Is de giraf een verre neef van de kropsla en is de olifant familie van de microbe?

Source: visitbrussels.be

MUSÉE OLDMASTERS MUSEUM

Onze voortreffelijke collectie oude kunst, getuige van een rijkgevuld verleden, overspant de periode van de 15e tot de 18e eeuw.

De schilderkunst van de Zuidelijke Nederlanden vormt het zwaartepunt van deze collectie, die meesterwerken bevat van Rogier van der Weyden, Petrus Christus, Dirk Bouts, Hans Memling, Jheronimus Bosch en Gerard David. De 16e eeuw is op schitterende wijze vertegenwoordigd door Pieter Bruegel de Oude, met topwerken zoals De val van de opstandige engelen of De volkstelling te Bethlehem. Wat de Europese scholen van de 17e tot de 18e eeuw betreft, zijn Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck en Jacques Jordaens de sleutelfiguren van de Zuidelijke Nederlanden, terwijl Simon Vouet, Philippe de Champaigne, Claude Lorrain, Jusepe de Ribera, Giovanni Battista Tiepolo, enz. de Franse en Italiaanse schilderkunst vertegenwoordigen.

Geschiedenis van de collectie

De collectie oude kunst van de Koninklijke Musea gaat terug tot de Franse Revolutie, toen talloze kunstwerken door de bezetter in beslag werden genomen, vooral dan in religieuze instellingen.

Het Museum werd in 1801 door Napoleon Bonaparte opgericht, maar pas in 1830, met de onafhankelijkheid van België, kwam het volop tot ontplooiing. Dankzij de schenking De Grez in 1914 werd de verzameling uitgebreid met maar liefst 4250 werken op papier uit de 16e tot de 19e eeuw, waaronder Hendrick Goltzius, Jacques II de Gheyn en Rembrandt.

Source: visitbrussels.be

BELGISCH STRIPCENTRUM

Huwelijk van negende kunst en art nouveau

Het Belgisch Stripcentrum ligt in het hartje van Brussel, in een statig art nouveaugebouw van de hand van Victor Horta. Het BSC opende zijn deuren voor het publiek op 6 oktober 1989. Op enkele jaren tijd groeide het uit tot één van de belangrijkste attracties van Brussel. Elk jaar bezoeken meer dan 200.000 mensen er de permanente en tijdelijke tentoonstellingen die mekaar afwisselen in de 4.200 m² grote museumruimte

Permanente tentoonstellingen

De uitvinding van het stripverhaal

Hoe is wat wij tegenwoordig "het stripverhaal" noemen ontstaan en hoe kunnen wij het definiëren? Dat is het doel van deze expositie die met grote passen doorheen de wereldgeschiedenis en de beschavingen loopt.

De kunst van het Stripverhaal

Deze tentoonstelling is bedoeld als overzicht van het stripverhaal in al zijn verschijningsvormen, van het creatieproces tot de ruime waaier aan genres die er in Europa vandaag uit resulteert.

Horta en de Waucquez Warenhuizen

Dit is het verhaal van een warenhuis zoals ze nu niet meer gemaakt worden. Het is het laatste door Victor Horta getekende semi-industriële gebouw, meer dan 100 jaar oud, dat nog overeind staat. En hoe!

De Hergéruimte

Deze vernieuwde ruimte is opgebouwd rond een reuzengrote afbeelding van kasteel Molensloot, en nodigt uit om de creatieve ontwikkeling van Hergé te (her)ontdekken. Hergé heeft niet alleen De Avonturen van Kuifje op zijn palmares, maar was al een tekenaar lang voor de geboorte van Kuifje, en bleef ook na diens wereldwijde successen zijn carrière als illustrator verderzetten.

De Peyo ruimte

De nieuwe permanente tentoonstelling is rijk aan informatie en minder bekende documenten over deze reus van het stripverhaal en bevat ook een zeer realistisch smurfendorp in 3D. En er is zeker ook gedacht aan de jongsten, die zelf in een heus Smurfenhuis mogen binnenlopen en met hun vriendjes uitgebreid kunnen spelen...

Het Pieter De Poortere-auditorium

Vele jaren lang al verschijnen de woordeloze gags van Boerke in magazines die regelmatig samenwerken met zijn bedenker, Pieter De Poortere. En tegenwoordig is hij ook op het scherm te zien, met korte tekenfilmavonturen die ook in het Belgisch Stripmuseum te ontdekken zijn.

Alle dagen open van 10 tot 18 uur.

Source: visitbrussels.be

KONINKLIJK MUSEUM VAN HET LEGER EN KRIJGSGESCHIEDENIS

Het museum telt ongeveer honderdduizend collectiestukken (documenten, uniformen, wapens, maquettes...). Daarmee is het meteen een van de grootste militaire musea ter wereld. U ziet er: de afdeling oude wapens en harnassen uit de middeleeuwen, een prachtige collectie over Napoleon en het Franse Keizerrijk, het Belgische leger van 1831 tot 1914 met vitrines gewijd aan de koningen Leopold I en Leopold II, de technische evolutie van de bewapening (tot het midden van de 20e eeuw), de Eerste en de Tweede Wereldoorlog (uniformen, materieel), tanks en schepen. De luchtvaartafdeling van het museum omvat een brede waaier van ongeveer 80 vliegtuigen. Mis vooral onze educative modules voor alle leeftijden niet. Er is ook een documentatiecentrum toegankelijk voor het publiek. Prachtig panorama van op de triomfboog. Tijdelijke tentoonstellingen over verschillende onderwerpen.

Source: visitbrussels.be

STADHUIS VAN BRUSSEL

Het Stadhuis van Brussel is een van de mooiste van het land, niet alleen vanwege de talloze beeldhouwwerken die de muren sieren maar ook omwille van de evenwichtige verhoudingen en de onovertroffen schoonheid van de toren, waarvan de spits de aartsengel Michaël draagt. De eerste steen van dit prachtige gotische gebouw werd gelegd in het voorjaar van 1402. In 1695, toen de bombardementen van maarschalk de Villeroy de stad in as legden, brandde ook het Stadhuis af. In de ontvangstzalen en de schepenkabinetten vinden we de fraaiste Brusselse wandtapijten van de 16de, 17de en 18de eeuw, evenals schitterend gotisch houtsnijwerk, wapenschilden van de oude gilden en schilderijen uit de verzamelingen van het Stadsmuseum.

Source: visitbrussels.be

Het Stadhuis biedt nu ook zelfstandige rondleidingen met visiogidsen aan.

MIM - Muziekinstrumentenmuseum

Dit fantastische museum bevindt zich in het art nouveaugebouw van de voormalige Old England winkels (3.000m2 tentoonstellingsruimte) en bezit één van de grootste verzamelingen muziekinstrumenten in de wereld. Op vier verdiepingen worden bijna 1200 oude en hedendaagse muziekinstrumenten tentoongesteld (van de 7000 collectiestukken in totaal) op een erg aantrekkelijke manier met representatieve klankopnamen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest recente technologische middelen zoals infraroodgestuurde hoofdtelefoons en interactieve geluidsruimten. Slechtziende personen kunnen een bezoek-op-maat krijgen dankzij een gepersonaliseerde, tactiele benadering in de interactieve omgeving van de tuin van Orpheus. Slechthorenden komen in dit museum ook aan hun trekken door te voelen welke vibraties elk instrument produceert en door zelf een instrument uit te proberen. Het museum heeft ook speciale ruimten voor opleidingen, animatie, onderzoek,? en een bibliotheek die gespecialiseerd is in muziekinstrumenten. T (0)2 545 01 70

Source: visitbrussels.be

BELVUE (MUSEUM)

Heeft u zich al ooit afgevraagd hoeveel u écht weet over België?

Wilt u hier in een prachtig gebouw mee kennismaken, vlak naast het koninklijk paleis, waar alles begon?

Breng dan zeker een bezoek aan het BELvue museum: het enige museum dat de uiterst boeiende geschiedenis van België voor u openbaart. Opmerkelijke filmfragmenten, frappante foto's en historische documenten loodsen u vakkundig doorheen ruim anderhalve eeuw bewogen Belgische geschiedenis. Na uw bezoek blijven er nog weinig mysteries over!

Ludieke en creatieve programma's voor kinderen tussen 3 en 16 jaar zijn voorhanden (gratis).

Toegang tot de archeologische overblijfselen van het voormalige Paleis van Keizer Karel (gecombineerd ticket).

Source: visitbrussels.be

AUTOWORLD BRUSSELS

Nog al te vaak verliezen we uit het oog dat de auto vóór de Tweede Oorlog een van de pronkstukken van de Belgische industrie was, met bekende namen als Minerva, FN, Imperia, Nagant, Germain en Vivinus. Het metalen gebinte van het museum werd ontworpen in 1880. Het bood van 1902 tot 1934 onderdak aan het Autosalon. Het museum kan worden beschouwd als een van de meest prestigieuze van Europa of zelfs van de wereld (ongeveer 400 voertuigen, stuk voor stuk nog rijklaar). De hele geschiedenis van de automobiel - van 1886 tot de jaren 1970 - komt hier opnieuw tot leven, in de vorm van de Ford T, de 2PK van Citroën, de Duitse Kever, de Tsjechische Tatra en een aantal zeldzame modellen die nog hebben toebehoord aan beroemdheden uit de 20ste eeuw (de Belgische koninklijke familie, een wagen die speciaal ontworpen werd volgens de wensen van de Sjah van Perzië maar die nooit werd geleverd).

Source: visitbrussels.be

THE HOTEL. BRUSSELS
Boulevard de Waterloo 38,
1000 BRUSSELS
T: +32 2 504 11 11
F: +32 2 504 21 11

THE HOTEL. BRUSSELS
Boulevard de Waterloo 38,
1000 BRUSSELS
T: +32 2 504 11 11
F: +32 2 504 21 11

Beoordelingen

Prachtig hotel midden in hartje Brussel. De kamers zijn ontzettend mooi en van alle gemakken voorzien. Ik was er voor mijn werk en de faciliteiten van het hotel zijn daar ook prima geschikt voor.

Iempie73 - TripAdvisor

Heerlijke kamer, fijn bed en ruime bank om te relaxen.

Crbcrb72 - TripAdvisor

Prachtige kamer, met geweldige badkamer en minibar inbegrepen. Ondergrondse parking aanwezig, wel zo handig in een drukke stad. Mooie winkels om de hoek aanwezig.

Vallatlyse - TripAdvisor