Milieuvriendelijk hotel | The Hotel Brussels

 

   

 

   

Bedrijfsinformatie
EVENT OPMERKINGEN

* Vereiste velden

Thank you!

Thank you very much for contacting us. We will get back to you shortly.

Something went wrong.

Your request was not sent. Please check the fields marked in bold and verify that all fields are complete and correct.

EEN GROENERE BLIK OP BRUSSEL

Onze inzet voor milieubeheer, sociale verantwoordelijkheid,
en gezond bestuur zijn verweven in elk aspect van onze activiteiten.
Ga met ons mee op een reis die verder gaat dan het gewone, terwijl we ernaar streven om 
een groenere, meer inclusieve en ethisch gedreven gastvrijheidservaring te creëren.

Belangrijke nummers57 L
water saved compared to 2019 (per guest night)15,33 kWh

electricity saved compared to 2019 (per guest night)

9%

reduction of waste between 2019-2022 (per guest night)
MILIEU-IMPACT

Bij The Hotel zetten we ons volledig in voor het verminderen van onze impact op het milieu en het bevorderen van duurzame praktijken. Het hotel is verheugd deel uit te maken van de Sustainable Hospitality Alliance. We zijn trots op onze milieucertificeringen, waaronder de prestigieuze Green Key-certificering sinds 2019, de BREEAM-certificering sinds 2022 en de Good Food-certificering in 2022, die onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering en verantwoorde voedselpraktijken benadrukken. We hebben groene maatstaven geïntegreerd in onze prestatiemaatstaven, die zorgen dat milieuoverwegingen voorop staan bij onze activiteiten. Om energieverspilling tot een minimum te beperken, zijn onze technische installaties uitgerust met energieterugwinningssystemen, waardoor de efficiëntie wordt gemaximaliseerd en onze ecologische voetafdruk wordt verkleind. Met deze initiatieven streven we ernaar een milieuvriendelijkere en duurzamere toekomst voor onze gasten en de planeet te creëren.

ONZE ACTIES

Met trots delen wij onze inzet voor elektriciteitsbesparing. We worden aangedreven door 100% groene elektriciteit, afkomstig uit hernieuwbare bronnen, waardoor een schonere en groenere energievoorziening wordt gegarandeerd. Om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen, hebben we in 80% van ons hotel energiezuinige LED-verlichting geïmplementeerd, waardoor ruimtes worden verlicht en het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

We hebben belangrijke stappen gezet om duurzame transportopties te ondersteunen. Onze parkeerfaciliteit beschikt over zes oplaadpunten voor elektrische voertuigen, waardoor gasten tijdens hun verblijf kunnen kiezen voor milieuvriendelijk vervoer. Bovendien biedt onze gunstige locatie gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer, met slechts drie minuten lopen naar nabijgelegen vervoersmogelijkheden. Door deze duurzame alternatieven te bieden, streven wij ernaar de CO2-uitstoot te minimaliseren en bij te dragen aan een groenere toekomst voor onze gasten en het milieu.

Om verantwoord watergebruik aan te moedigen, bieden wij in de kamer accessoires aan waarin gasten vriendelijk worden verzocht de huishoudelijke diensten over te slaan wanneer deze niet nodig zijn en hun handdoeken tijdens hun verblijf opnieuw te gebruiken. Deze kleine acties kunnen een aanzienlijke impact hebben op het waterbehoud. Bovendien hebben we een geavanceerd systeem geïmplementeerd om eventuele lekkages binnen ons pand snel op te sporen en te lokaliseren, waardoor we onmiddellijk actie kunnen ondernemen en de waterverspilling tot een minimum kunnen beperken. Met deze initiatieven willen we duurzaam waterbeheer bevorderen en bijdragen aan het behoud van deze kostbare hulpbron.

We zijn er trots op dat 90% van de producten die voor het schoonmaken worden gebruikt, vrij van chemicaliën zijn, waardoor een gezonder en groener milieu voor iedereen wordt gegarandeerd. We gebruiken geavanceerde reinigingssystemen zoals Raypath en Enozo, die geen chemicaliën bevatten. Om onze gasten te motiveren deel te nemen aan onze duurzaamheidsinspanningen, bieden we de mogelijkheid om huishoudelijke diensten over te slaan en handdoeken opnieuw te gebruiken, waardoor het water- en energieverbruik wordt verminderd.

Om voedselverspilling terug te dringen, hebben we effectieve maatregelen geïmplementeerd, zoals het elimineren van buffetten voor vergaderingen met minder dan 20 personen en het kiezen voor gepersonaliseerde en seizoensgebonden recepten die overtollig voedsel verminderen. Met ons innovatieve Winnow-systeem kunnen we afvalvoedsel nauwkeurig meten en categoriseren, waardoor we verbeterpunten kunnen identificeren en weloverwogen beslissingen kunnen nemen. We zijn er trots op om samen te werken met "Too Good To Go" om voedseloverschotten te verdelen zodat ze niet verloren gaan. In het hele hotel hebben we selectieve afvalsorteerbakken geïmplementeerd, waardoor het voor gasten en personeel gemakkelijk wordt om deel te nemen aan onze inspanningen op het gebied van duurzaam afvalbeheer. Bovendien hebben we in onze badkamers grote pompen voor zeep en shampoo geïnstalleerd, waardoor het plasticafval voor eenmalig gebruik tot een minimum wordt beperkt.

DOELSTELLINGEN VOOR 2024

  • Investeren in slimmere kamerfaciliteiten
  • De grootste capaciteit voor snellaadstations in Brussel worden
  • Het omarmen van herbruikbare waterflessen en waterfonteinen op alle evenementen
  • Voedselverspilling met 25% verminderen

SOCIALE IMPACT

Bij The Hotel geloven we dat duurzaamheid verder gaat dan milieupraktijken. We streven ernaar een positieve sociale impact te hebben op onze lokale gemeenschappen en daarbuiten. Via verschillende initiatieven en partnerschappen streven we ernaar betekenisvolle verandering te creëren en bij te dragen aan een betere wereld. Van het ondersteunen van liefdadigheidsorganisaties en fondsenwervende evenementen tot het empoweren van onze medewerkers en het bevorderen van inclusiviteit: wij streven ernaar een verschil te maken. Ga met ons mee op onze reis naar een duurzamere en sociaal verantwoorde toekomst.

ONZE ACTIES

We waarderen de feedback en ervaringen van onze gasten. Daarom beheren we gastbeoordelingen zorgvuldig en zorgen we ervoor dat ze worden beantwoord, geanalyseerd en dat corrigerende maatregelen onmiddellijk worden geïmplementeerd. Om onze hoge normen te handhaven, voeren we jaarlijks mystery guest-bezoeken uit om onze diensten te beoordelen en voortdurend te verbeteren. De veiligheid en het welzijn van onze gasten staan voorop, daarom hebben wij 24/7 eigen beveiligingspersoneel beschikbaar. Ons toegewijde team krijgt regelmatig training over naleving van de AVG, brandveiligheidsprotocollen en noodhulpprocedures. Wij geloven in het centraal stellen van de gast in onze activiteiten. Daarom volgen al onze medewerkers een reverse thinking-training om hun gastgerichte aanpak te verbeteren. Om uitmuntendheid te stimuleren, worden onze medewerkers beloond op basis van de beoordelingsscores van gasten. We voeren regelmatig brandevacuatieoefeningen uit om de paraatheid van onze gasten en medewerkers te garanderen, en ons brandmeldmeldcentrum wordt wekelijks getest voor optimale veiligheid.

Bij The Hotel streven we ernaar een aantrekkelijke en gelijkwaardige werkplek te creëren waar iedere medewerker zich gewaardeerd en ondersteund voelt. We omarmen diversiteit en bevorderen inclusiviteit, waarbij we een collaboratieve en respectvolle omgeving bevorderen. Continu leren en ontwikkelen vormen de kern van onze cultuur, omdat we het hele jaar door verschillende trainingen aanbieden, zowel intern als in samenwerking met Horecaformatie, over onderwerpen als burn-outpreventie, ergonomie en welzijn. Wij geloven in het bieden van gelijke kansen voor iedereen. Daarom hebben we een speciaal trainingsprogramma geïntroduceerd voor medewerkers ouder dan 45 jaar. Om prioriteit te geven aan het welzijn van ons team, bieden we gratis toegang tot de fitnessruimte van een partner en vergoeden we 100% van de transportkosten van onze medewerkers. Wij stimuleren duurzaam woon-werkverkeer door fietsen ter beschikking te stellen aan het personeel en fietsreparaties te vergoeden. Als onderdeel van ons streven naar duurzaamheid bieden wij ecocheques aan ter waarde van 250 euro per jaar. Het vieren van de prestaties en mijlpalen van ons team is belangrijk voor ons, en we organiseren het hele jaar door verschillende evenementen en vieringen, waaronder personeelsfeesten, Sinterklaasdag, Pasen, Kerstmis en erkenning van anciënniteit en verjaardagen. We geven prioriteit aan de gezondheid en voeding van onze medewerkers door gezonde snacks zoals fruit en soepen aan te bieden. Om de medewerkerstevredenheid en feedback te waarborgen, voeren wij twee keer per jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. Bij The Hotel streven we ernaar een bevredigende en inclusieve werkplek te creëren waar onze teamleden kunnen groeien en kunnen bijdragen aan ons gedeelde succes.

In The Hotel streven we ernaar om een positieve invloed te hebben op lokale gemeenschappen. Dit is hoe:

Milieuduurzaamheid: Onze samenwerking met Drip Drop zorgt ervoor dat elke gehuurde paraplu bij ons meedraagt aan het  initiatief om bomen te planten, waardoor milieuduurzaamheid wordt bevorderd. We geven prioriteit aan restitutie door oude, werkende computers te doneren aan de HUBU-vereniging voor distributie aan weeshuizen en opleidingscentra voor jongeren. We hebben ook meer dan 600 kledingstukken gedoneerd aan de vereniging 'La Poudrière'.

Ondersteunen van kwetsbare personen: Dankzij onze samenwerking met TADA, een non-profitorganisatie, kunnen we een aanzienlijk verschil maken in het leven van kwetsbare kinderen. We bieden de mogelijkheid om etensresten te verdelen onder de plaatselijke voedselbank. Wij nemen actief deel aan inzamelingsacties zoals de Kick Cancer Race, waarmee we cruciale doelen in de strijd tegen kanker steunen. Daarnaast hebben we samengewerkt met het UCM om kerstcadeaus te geven aan kinderen die zijn opgenomen in het Lennox Centre. We hebben ook onze steun verleend aan Make-A-Wish België om zieke kinderen te helpen, de VZW Sauvez mon Enfant gesteund en deelgenomen aan het liefdadigheidsgala van de Ligue Handisport Francophone. Om Oekraïne te steunen, organiseerden we gala's en liefdadigheidsdiners om mensen in nood te helpen. Om onze steun te betuigen hebben we gratis kamers aangeboden aan Oekraïense vluchtelingen.

Lokaal geproduceerd: Voor ons aanbod aan eten en drinken werken we samen met lokale producenten zoals Bigh, een aquaponicsboerderij op 2 km afstand, Buddy Buddy voor pralinéchocolade en pindakaas (op slechts 156 m van onze deur), Yogurt Kitchen (op 800 m afstand) voor 100% biologische yoghurt en Nectar & Co (op 55 km afstand) voor honing van de hoogste kwaliteit. Daarnaast zorgt onze samenwerking met Urbea Leaf, een leverancier van aromatische kruiden op 2 km van het hotel, ervoor dat wij ons kunnen toewijden aan het ondersteunen van lokale. Wij hebben een nieuwe samenwerking met La Ferme de Nos Pilifs voor hun koekjes, gelegen op slechts 10 km van het hotel. Op deze bijzondere plek werken 145 mensen met een beperking.

Door onze banden met de gemeenschap te versterken en duurzame praktijken te promoten, zijn wij toegewijd een positieve impact te maken.

DOELEN VOOR 2024

  • Het opbouwen van inclusieve lokale gemeenschappen door een grotere aanwezigheid van Belgische producten in ons restaurant
  • Het handhaven van een responspercentage van 100% op opmerkingen van gasten voor hun tevredenheid
  • Het bevorderen van een veilige omgeving door voortdurende training van het personeel en proactieve beveiligingsmaatregelen
  • Samenwerken met een M&E-leverancier die fietsbezorgdiensten aanbiedt
  • Prioriteit geven aan verantwoorde producten van ethische en lokale leveranciers